pondělí 31. března 2014

Salát s kefírem

    Každý má své rodinné poklady. Ráda bych se zaměřila na ty chutné - rodinné recepty. Každého asi napadnou babiččiny buchty, maminčina svíčková. U nás je to tak, že babička umí skvělou "čínu", od tety mám recept na geniální rajskou polévku s bramborami (určitě se tu časem objeví) a maminčina klasika? Jedině hlávkový salát s kefírem. V létě je u nás doma na stole téměř denně. Někdy jen tak, jindy s ředkvičkami, vařeným vajíčkem, bylinkami...možností je nespočet.
   Podobný recept jsem viděla (tuším) v jedné z Albert kuchařek. Byly tam listy římského salátu a kefírový dip. My ho děláme z obyčejného hlávkového a nóbl dipem myslíme zalít to vše kefírem ochuceným solí a pepřem. Možná trochu barbařina, zato ta nejlepší jarní - letní chuť pod sluncem.


Na cca 2 porce budete potřebovat:
1 větší hlávkový salát
cca 300 ml kefíru
sůl
pepř
+ ředkvičky, vařené vajíčko, bylinky...


Žádné komentáře:

Okomentovat